Kommande Händelser

Content Management Powered by CuteNews

Provkörning

 Kontakta oss för provkörning av mc eller atv. 

Om oss

 

Företaget

Terrängkompetens I Norrland startades upp under år 2000 av Hans Uibo som ett resultat av Försvarsbeslut 2000 då nedläggningen av I21 i Sollefteå var ett faktum efter en hård kamp med I5 i Östersund. Under dom första åren var Terrängkompetens ett ambulerande företag där försäljning bedrevs från bil vid tävlingar och evenemang. 2003 köptes en affärslokal in för att på ett bättre sätt kunna visa sina produkter. Terrängkompetens började i och med det att ha kvälls- och lördags öppet. Under 2003 påbörjades också försöken att få anpassa affärslokalen både till verksamheten och övrig bebyggelse i området. Krokoms kommun har sedan dess gjort precis allt dom kan för att stoppa och förhindra företaget. I och med Försvarsbeslut 2004 bestämdes att hela Östersunds garnision skulle avvecklas vilket ledde till att Tk-motor gick från enbart kvällsöppet till mera normala öppettider. 2005 kom Rikard Reiholdson till företaget.
Terrängkompetens affärsidé är att sälja enduro- och motocrosscyklar samt utrustning och kläder för mc åkning. Reservdelar och tillbehör till MC, Snöskoter, Mopeder/Scooter, Cyklar, Motor/Röjsågar, Snöslungor och gräsklippare.

 

Hans Uibo

Med rötterna i snöskotercross som junior där sommarträningarna till stor del bestod av att köra cross på Granbobanan och via militäralandslaget i enduro har utvecklingen mot Tk-Motor varit naturligt.
Familj innehållande 1st fru, 3st juniorer, 2st hundar mfl. bidrar till myten om den stressade egenföretagaren.
Endast världens största endurotävling, Gotland Grand National, har sedan 1995 utan avbrott varit oantastbar från alla som krävt uppmärksamhet.

 

Rikard Reinholdson

Med mångårig erfarenhet av motocross. Ursprungligen från Sollefteå och just färdigutbildad officer när förbandet I5 lades ner.
Utan någon förutom sig själv att behöva ta ansvar för har Rikard gång på gång visat sig vara en stor tillgång inte bara för Tk-Motor utan också för kunder som fått support ute vid banan.
Har tidigare varit medlem i teamet men har just nu ett uppehåll i det egna tävlandet, kör ändå både cross och enduro på helgerna.

 

Teamet

Emil Sörehall

Tk-Motors representant sedan många år på supermotardbanorna i Sverige.
Efter en begynnelse inom motorcross har Emil funnit sig själv tillrätta som en av Sveriges toppåkare inom supermotard och is-tävlingar.
Emil åker Husaberg FS570 som trimmats enligt konstens alla regler. Hos Emil har vi en unik bank av erfarenheter hur mycket man modifiera en Husaberg.
Emil har SMK-Gävle som klubbtillhörighet.

Erik Bengtsson

Tk-Motors lovande junior som just bytt från 2-takt till 4-takt.
Erik åker i år Husqvarnas nya ultralätta TE250
Erik har Fältjägarna-enduro som klubbtillhörihet.

EB-WA-II

 

Tk-Motor kontakt och tider

Öppettider

Måndag

09:00 - 12:00

 

13:00 - 17:00

 

 

 

Tisdag

09:00 - 12:00

 

13:00 - 17:00

 

 

 

Onsdag

09:00 - 12:00

 

13:00 - 17.00

 

 

 

Torsdag

09:00 - 12:00

 

13:00 - 17:00

   

 

Fredag

09:00 - 12:00

 

13:00 - 17:00

   

 

Övriga tider

Efter överenskommelse  

 

   

 

Kontakt

Adress:
Åsvägen 51, 836 95 Ås

 

Klicka här för detaljer

 

Försäljning - Hans Uibo
Tel: 063-30790
Email Hans

Service/Verkstad - Rikard Reinholdson
Tel: 063-30790
Email Rikard


Kawasakilogo
Husaberglogo
Husqvarnalogo
betalogo
tmlogo

 

Nyheter

ATV&Mule

Tk-Motor har nu utökat sitt produktsortiment med Kawasaki högkvalitativa fyrhjulingar och mule.

KVF750-13 med styrservo.Bandsats för mc

Tk-Motor är nu generalagent i Sverige för Explorer bandsatser till motorcyklar. Bandsatsen med sin unika utformning medger hög framkomlighet i såväl djup snö som branta backar både sommar som vinter. Bandsatsen passar på alla vanliga märken och är lätt att montera . 

 


     
Tk-Motor stödjer aktivt lokala föreningar som Fältjägarna Enduro och Krokom MX samt arrangemang som Myggjakten